Sammen er vi stærkere

En sommer i 2008 oplevede jeg noget mærkeligt. Dengang var det mærkeligt. Jeg oplevede 7 dage i selskab med kvinder kun, hvor de oprigtigt støttede, lyttede, delte og opmuntrede hinanden. Og jeg var ikke vant til at være steder, hvor det fandt sted.  Det var et sted med yoga, meditationer, søsterskabs-følelse og emner, som gik lige derind hvor sandheden vågnede. Jeg var rædselsslagen inden, men jeg elskede det meget hurtigt.

I de dage skete noget i mig, som jeg genkendte, uden jeg anede at det ville ske. Jeg havde længtes efter et fællesskab med kvinder – jeg kendte dem ikke, og har stort set ikke set de fleste siden – men der var det vigtigt, og det gjorde en forskel.

For første gang forstod min krop hvad det betød: `søsterskab`´tribe´og `sammen er vi stærkere`.

Jeg havde altid elsket de ord, men min krop havde ikke oplevet det, og derfor svært at tro på og ikke mindst forstå sådan rigtigt.

 

2 år senere oprettede jeg mit første Feminineflow kursus. Uden at ane hvad det egentlig skulle blive til, så savnede jeg noget, som jeg ikke havde mødt før i alle de ting jeg havde prøvet.

Forskellige bevægelsesstilarter, som alle gjorde forskellige ting for mig, men jeg havde lyst til at sammensætte det på min måde. Bevægelsesformer, som havde betydning for mig – for min krop og mit forhold til den. I bund og grund hele min forståelse for mig selv blev styrket gennem forskellige ting jeg havde mødt, men en ny sammensætning, som samlede det der gav mening for mig. I en blanding af psykologi, krop og dans, og spiritualitet.

FOR KVINDER KUN.

Jeg ville skabe rum, hvor kvinder oplevede hvad jeg havde oplevet: Den kæmpe heeling der sker, når kvinder tør være sande sammen. Det er vildt og ord kan slet ikke dække det.

 

Feminineflow har fyldt, vokset, bredt sig og formet sig helt vildt over de sidste 10 år.

Feminineflow er kvinder sammen, hver for sig i hver sin proces, men sammen.

Feminineflow er en kobling mellem psykologi, dans og spiritualitet.

Feminineflow er en kontakt ind til dig, som kun du kan mærke, men det er sammen med andre kvinder som gør, at du uden at vide hvorfor, oplever, at du tør åbne dig mere.

Du bliver inspireret, du bliver set og støttet, du bliver mere omsorgsfuld, kærlig og ikke mindst oplever din krop, hvordan dine behov, dine grænser og din kærlighed til dig er det vigtigste – og at det vokser i dig sammen med andre kvinder, som øver sig i det samme.

 

Det magiske er så, at jo mere det vokser i dig og til dig, jo mere får du lyst til at give.

Det betyder, at jo mere ser du andre kvinder i et nyt lys, konkurrencen forsvinder langsomt, inspirationen vokser, beundring og støtte træder i stedet – og det sker i takt med, at du kommer tættere på dig selv – ikke ved at du mister dig selv, men blive mere dig.

 

Det var jeg ikke klar over var det, som Feminineflow skulle være, dengang jeg startede. Det går absolut på tværs af alder, personlighed, karriere, fortid, nutid. Det er alle kvinder, som jeg oplever får samme reaktion. Og de bliver rørte og de forandrer sig.

Mit store anker er kroppen. Kroppen, som skal med. Det betyder, at det skal flytte sig fra at være en ide, ønske, drøm i tankerne kun – til at blive en integreret del af dig. Og det kan kun ske, hvis din krop får plads.

 At undervise, guide, støtte, lytte til og vidne så mange kvinder gennem årene har givet mig så vild en læring, og det har hjulpet mig meget hurtigere ind til min egen kærlighed.

 Min undervisningsmetode er at bruge mig selv som eksempel. Det er at guide ud fra det, som giver mening i mig, det som jeg lærer. Ikke bedreevidende, men så autentisk som muligt. Jeg er meget intuitiv, og jeg har dyb respekt for proces og energi i rum, og derfor kan jeg ikke undervise ved at sætte mig selv op på en pedistal og snakke om at være kvinde. Det er for mig uinteressant og uærligt, men jeg vil dele, åbne og være ærlig – og holde rum for at de kan gøre det samme. Og det betyder at jeg hele tiden er nødt til at være ærlig i min krop, mine følelser og min dybere indre kontakt. Derfor er Feminineflow blevet en del af min hverdag og min proces på et dybere og dybere plan.

 

Jeg danser, jeg mediterer, jeg sætter tid af til bare at være, jeg sætter grænser og øver mig i at sige fra, jeg arbejder med den lille pige i mig som skriger og vil have opmærksomhed, jeg bevæger mig med det. Jeg kigger mig selv i spejlet og siger jeg elsker mig - også på dage jeg ikke tror på det. Jeg siger det jeg er bange for, og oplever hvad det gør i min krop.

Jeg danser det ud, som sidder fast. Jeg danser for at give mig selv plads. Jeg danser for at mærke min krop og hvordan jeg har det.

Og så studerer jeg hele tiden hvordan det hele hænger sammen inde i os.

 

Nysgerrighed, bevægelse, tilgivelse, kærlighed og taknemmelighed. Det er daglig praskis, og det var det ikke for 10 år siden.

For der hadede jeg min krop, og der anede jeg ikke, at min krop var klogere end mit hoved. Der anede jeg ikke, at dans kunne gå dybere end nogen terapi jeg ellers havde prøvet. Jeg anede det ikke, men gennem min nysgerrighed, ydmyghed og inspiration i mit arbejde og mig selv – i rum med andre kvinder – er Feminineflow blevet min egen vej til mig.

 

Måske giver denne sætning mening, måske gør den ikke:

Noget kan du kun gøre selv, og noget kan vi kun gøre sammen.

 

Men det giver dyb mening for mig, og det, som det hele handler om.

At turde mærke sig selv, og turde connecte med andre.

Og sammen kan vi flytte så meget mere.

Men vi kan kun stå sammen, hvis vi også tør være i os selv.

 

Stol på dig, din krop og alt det du er. Og beundre den kvinde, du møder på din vej. Hun har også en hel historie inde i sig.

Knus og kærlighed fra mig til dig

 

 

IMG_8067.JPG
Mie Moltke