Alle følelser er fantastiske!

“Jeg tilgiver, at jeg ville ønske det var anderledes.”

En dag i sommeren 2015, hvor Lai og jeg besluttede at tage en pause fra hinanden var der en veninde som gav mig en bog – en bog jeg ikke har stødt på endnu overraskende nok, men en bog, som gjorde kæmpe forskel. En bog der blev min bibel i lang tid.

”Helbred dit liv” af Louise L. Hay

”Tilgiv, at alt ikke er som du have håbet det ville være”.

Den sætning kom fra ”Helbred dit liv”, og det blev min bekræftelse i noget tid. En tid, hvor en skilsmisse tog mest fokus, og hvor der var en masse jeg skulle tilgive var anderledes end jeg havde håbet. 

Det er en sætning jeg tit tager op, når noget er svært, men som jeg ikke kan ændre på.

Det hjælper. Det hjælper i at være ærlig så jeg ikke fortrænger det der er svært, men det giver det først plads og så hjælper det på at give slip på det.

Og gud hvor er der mange ting, som vi skal tilgive i vores liv ikke er som vi ønskede. Jo mere vi kan tilgive det og give slip, jo mere energi og opmærksomhed kan vi sætte ind på det, som vi har og er. Og så vil der begynde at ske magiske ting i vores liv – indre som ydre.

”Jeg tilgiver, at alt ikke er som jeg havde håbet det ville være.”

Hele synet på, at vores krop afspejler vores sind, at vores følelser og tanker sidder i vores krop og afspejles. Alt hænger sammen er noget jeg er meget inspireret af og lærer fra i Louise Hay´s arbejde blandt andet. Hun arbejdede meget med brug af bekræftelser. Sætninger man siger til sig selv som støtter, heler og vender ens synsvinkel og opfattelse indefra.

Når jeg har modstand på min krop siger jeg følgende sætning:

” Jeg lytter med kærlighed til min krops signaler” ( Louise L. Hay )

Jeg ved, at min krops signaler altid har en betydning og noget jeg skal høre. Min første reaktion har i mange år været at ville fikse mig selv, at ville fjerne smerten, fjerne det jeg ikke ville have fra min krop. Men i dag er det tydeligt, at det er en måde at fjerne mig fra mig på, og det kommer der aldrig noget godt ud af.

Hvad fylder du dig selv med?:
En anden vigtig sætning er:
”Hvad du giver din opmærksomhed vokser” 

At få en bevidsthed om, hvad du egentlig fylder dit liv med inden i dig, vil ændre dit liv. Jeg tror rigtig mange af os har hørt det rigtig mange gange. ” Du skaber selv dit liv – dine tanker er dit liv – dine tanker former dine følelser og handlinger. Hvordan snakker du egentlig til dig selv og ville du snakke sådan til andre?”
En masse forskellige udgaver af udtalelser, som jeg tror mange har hørt og måske kan relatere til det. Men det store vendepunkt sker, når du opdager hvad konsekvens det har, alt det du går og fortæler dig selv. Hvad det egentlig betyder for hele dit helbred. For alt hvad du får og oplever i livet. Når du pludselig har ´mærket´forskel tilpas mange gange, så kommer aha-oplevelsen.

Nogle gange skal vi åbenbart mærke tilpas meget smerte, før vi virkelig bliver træt af af smadre os selv. Nogle gange skal vi teste os selv på, hvor langt ned vi kan komme, inden vi begynder at vælge nye veje inden i os. Verdenen omkring os kan vi ændre, ved at ændre os selv. Punktum! Du kan ikke ændre andre mennesker, men de vil ændres, når du ændrer dig.
Med det ligger også, at verden selvfølgelig sker omkring os, og at der er meget vi slet ikke kan bestemme resultatet af, og akut situationer opstår. Det er del af livet, og måden vi kan være i det på, er altafgørende.

Hvis du er bange for at mærke, eller bange for det uventede, så vil du være nødt til at træde ud af dig selv, dulme følelser, kontrollere alt hvad du kan for at undgå det uventede, som kan skabe panik eller angst. Alle mulige forsøg på at styre livet. En illuision som mange bruger mange kræfter på, men som betyder at alle de kræfter, som kan sættes ind på det, der giver mening, og som du kan ændre på - det falder i baggrunden.

Det du giver din opmærksomhed vokser!! Tit er vores ubevidste reaktioner og følelser så stærke, at vi slet ikke er opmærksom på, hvad vi render rundt og giver opmærksomhed, og derfor ikke kan forstå at vi har det som vi har det. Men din krop afslører - og spejler dig. Din krop er dit ubevidste. Din krop lagrer alt det, som du ikke vil udtrykke og give plads. Det bor i din krop, sammen med hele dit potentiale og power, som også bliver lagt på is/dulmet væk eller ikke vækket i frygten for at mærke livet.


Bekræftelser:
Vores krop forstår ikke alle de gange vi siger ”ikke” til os selv:

”Jeg vil ikke være tyk”

”Jeg vil ikke være grim”

”Jeg vil ikke ligne min mor”

”Jeg vil ikke være ensom”

”Jeg vil ikke være dårlig ved mig selv”

osv.

Umiddelbart kunne det hurtig anses som en god ting at sige til sig selv. Men i bund og grund, så mærker din krop, at du derfor netop går og siger det modsatte til dig selv hele tiden.

Jeg vil ikke være tyk” – kroppen mærker, at du altså nu ser dig selv som tyk, og det bliver din virkelighed. Det får opmærksomheden, og vil derfor vokse i dig.

jeg vil ikke være ensom”. Din krop mærker, at du er ensom, og at du fodre det, som får følelsen til at vokse i dig.

Det kan måske lyde som heftig navlepilleri for nogle – det gjorde det i hvert fald for mig i starten – men ikke desto mindre, så er det helt vildt hvad det gør at opdage det – og MÆRKE hvad det gør af forskel, når vi erstatter den slags tanker med bekræftelser.


Bekræftelser er med til at manifestere din virkelighed.

”Min krop er som den skal være”

”Jeg er smuk”

”Jeg er helt min egen og som jeg skal være”

”Jeg har et kærligt og rigt liv”

”Jeg er kærlig og omsorgsfuld over for mig selv

At fodre din opmærksomhed med det, vil ændre din tilstand i din krop ret hurtig.

Mange oplever, at de lynhurtig mærker hvordan deres tanker kæmper imod disse bekræftelser. De mærker den modstand inde i dem, hvor de slet ikke tror på det. Men at holde fast i de bekræftelser kan være med til at ændre din indre tilstand gevaldigt.  For mig er det vigtigt at minde mig om, at det er mit hjerte jeg siger det til, for mit hoved tror ikke altid på det. Men hensigten er ikke, at dit hoved skal vurdere om det er rigtigt eller forkert. Du skal sige det og trække vejret med det uden at vurdere det. Du vil vurdere det ud fra mønstre, som er opstået af det modsatte. Giv slip på vurderingen og bare sig det til dig selv. Sig det til dit hjerte.

Jeg er ikke tilhænger af, at alt skal ”vendes til det positive kun”. Det er ikke det jeg mener. Jeg møder dem, som vil have alt negativt fjernet og vi kun skal se det positive. Det er for mig den største illusion. Alt det, som er svært, hårdt, sårbart hvor vi blive kede af det, mærker vrede, sorg og frustration skal også have plads, for det er også del af vores sandhed. Bekræftelserne handler ikke om at fjerne det. Slet ikke. Det er netop i det uærlige og i illusionerne, at din krop vil krampe lidt op, lave blokeringer inde i dig og langsomt skabe en panser omkring dig, for det gør den når vi handler uærligt - når vi afviser os selv, så handler vi i frygten for ikke at være god nok - og der lukke kroppen os. Det sande, sårbare, kærlige og tilgivende åbner os og gør kroppen sanselig igen.

Selv når du er sårbar, når du er vred, når du er i sorg, mærker skam eller hvad det kan være, så er du stadig elsket. Så er du stadig kærlig overfor dig selv i at mærke sandt ind i din krop.

Min oplevelse har derfor været, at svære situationer som skilsmissen eller andre tider, hvor mit hjerte kæmper, så siger jeg:

”Jeg tilgiver, at det ikke er som jeg havde håbet.”

” Jeg ville ønske virkeligheden var anderledes”.

“ Jeg tilgiver, at jeg ville ønske det var anderledes. “

Hvis jegfortæller mig selv, at jeg bare skal se det positive i en lortesituation, så bliver min krop i bund og grund rasende, for det er ikke sandheden.

Så denne tilgang må ikke forveksles med ” at alt bare er fint”. For det er jo løgn. Meget er godt, meget er mega svært, meget giver ikke mening i det øjeblik det foregår. Og vi skal ikke lyve for os selv. At acceptere virkeligheden, give plads til vores emotioner i det, og så gå igennem dem, og have tillid til, at det ændrer sig. Det vil forandre, hele og støtte dig kærligt.

Vi kan øve os i at tilgive, ”at vi ville ønske det var anderledes”

Dine følelser er del af dig og dit liv. Det er ikke følelserne der er problemet. Det er når vi fortrænger dem, at problemerne opstår.

Alle følelser må gerne være her. De er del af livet. De er del af dig.

Bevæg dig med det. Dans, stræk dig, træk vejret, græd, grin, råb. Tag dig tid til bare at trække vejret og mærke hvordan du har det. Dine følelser er der af en grund, og de vil dig det godt.

Din krop er med dig - med alt hvad der ligger inde i den.

You are perfect.

MieMoltke_RAISFOTO_1697.jpg
Mie Moltke