Tak!

Jeg modtog i morges dette skriv. 

Fra en pige sidst i 20érne, som har beskrevet de sidste måneder hos hende. 

Hun skrev til mig for nogle måneder siden via instagram. 

Nogle gange er en besked så vigtig. Det blev den her. Hun tog mod til sig ( som hun sagde ) og skrev til mig, og så meget resonerede i mig med det, som hun beskrev hun stod i, og selvfølgelig svarede jeg. 

Der kan ske meget på kort tid. 

Nogle gange er det overvældende, fantastisk, hårdt og udfordrende. Det er aldrig bare nemt at træde nye veje og gøre noget nyt. 

Men det gjorde hun, og jeg er dybt rørt over det hun deler, som jeg også gerne må dele videre med jer. Jeg deler det til dig, som også har brug for at høre, at ting kan ændre sig, at du kan tage nye valg og vælge nye bevægelser i dit liv. Så vil ting ændre sig. 

Det er ikke noget quickfix, og det tager tid. 

Og det er altid vigtigt for mig at huske jer på, at det ikke betyder, at det bare bliver nemt. 

Jeg mærker det hver dag, og faktisk lige i de her uger mærker jeg det helt vildt. Der mærker jeg virkelig hvordan kroppen tager over, og er klogere end hovedet, og det er ikke altid skide belejligt. Jeg mærker, at jeg bliver dårlig, jeg bliver bange, jeg er ked af det, jeg har lyst til det skal gå væk. Og det eneste jeg kan gøre er alt det, som jeg selv underviser i. 

Omfavne mig selv i det. Acceptere, som jeg har det. Vide, at min krop støtter mig og vil fortælle mig noget. Vide, at jeg ikke kan gemme følelser væk, og når jeg gør, så står min krop af. Vide, at krop, sind og følelser hænger sammen, så når jeg ikke kan tage beslutningen i mit hoved, så gør min krop det. 

Pause, ro, gå-turer og tid til at give til mig selv. 

Det er for mig ikke nemt. Men vigtigt. 

Så dans på roser er det ikke at begynde at inkludere alt i sig. At begynde at åbne op, mærke efter og tage konsekvensen ved at komme mere og mere tilstede. 

Men konsekvensen for det modsatte er så meget større. 

Vores krop er så vanvittig klog. Lyt til den. Bare øv dig i at lytte til den. Giv slip på at tage ansvar for alle andre og så stol på, at this too will pass hvad end du står i. 

Der er ingen anden vej end tage dine følelser seriøse, tage din stemme seriøs, din krop, din intuition og din mavefornemmelse. 

Det kan være så hårdt, når det går mod gamle vaner, men vi skal øve os alligevel, for det er vejen tættere på sig selv. 

Jeg er lykkelig for hun sendte mig dette skriv i morges og mindede mig – og dig – om, at vi skal turde gøre det vi mærker. Og vi skal ikke være bange for at række ud efter hjælp og skrive til dem, som vi kan mærke vi skal skrive til, snakke til, række ud til. 

Tak for disse fine ord! 

---------------

For to måneder siden, var Mie én af dem, som jeg syntes var underlig og lidt langt ude. Nu er hun mit største forbillede.  

“Over ét år, har jeg fulgt Mie gennem Instagram. Jeg blev én af hendes følgere, fordi jeg synes, at hun er utrolig smuk og stilmæssigt inspirerende, så, i begyndelsen, læste jeg faktisk slet ikke billedteksterne. Det ændrede sig heldigvis, og mit indtryk blev herefter, at hun var lidt af en crazy-woman, hvis historie, på mange områder, resonerer i mig. Jeg blev ret hurtigt bevidst om, at Mie fandt støtte på en helt anden måde, end jeg forsøgte, og jeg var, efter ni år i psykiatrisk behandling for anoreksi og angst, desperat for bedring. Pludselig var jeg følger, fordi jeg mener, at hun er et sundt forbillede og ekstremt inspirerende på et helt andet plan. 

For to måneder siden besøgte jeg Soulhouse for første gang, fuld af skepsis, fordomme og nerver. Jeg frygtede, at jeg ikke passede ind, fordi FeminineFlow er en verden langt fra den totalt kontrollerede, som jeg levede i. Den frygt forsvandt faktisk, da jeg trådte ind i Soulhouse, fordi stedet rummer noget helt særligt: Noget, jeg ikke kan beskrive, men som fik mig til at føle, at jeg er velkommen, helt som jeg er. Min første dag i Soulhouse var også første dag, hvor jeg, på holdet Flow Motion, forsøgte at mærke, hvad min krop fortalte mig. Jeg kunne overhovedet ikke mærke noget den dag, men det kan jeg nu. I den proces har Mie, med sin viden og sit kærlige sind, holdt mig i hånden og gjort det trygt at arbejde med det, som jeg ubevidst er bange for.  

Kort efter mit første møde med FeminineFlow deltog jeg i Mies foredrag, hvor jeg, gennem hendes sjove, ærlige, kærlige og kloge ord, fik flere redskaber til, hvordan jeg lytter til min krop og elsker mig selv, som jeg er. Jeg lærte altså, hvordan jeg kan ændre den adfærd, som gør mig ulykkelig". 

Både jeg selv og min omgangskreds mærkede hurtigt, at jeg ændrede mig. For mig var det positivt, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle deltage i Mies online flow week. Her blev jeg introduceret til teori om det, som allerede havde hjulpet mig, altså FeminineFlow, på en måde, som jeg kunne forstå, selvom det var en helt ny verden for mig. Mie skabte en afslappet og uformel ramme, som gjorde det hyggeligt, at være en del af forløbet.  

Mie har med sig, sine sociale medier, Soulhouse, sit foredrag og sit onlineforløb støttet mig til den bedring, som jeg desperat havde søgt. Jeg har oplevet situationer, hvor jeg sætter grænser og, hvor jeg tillader mine følelser. Jeg tænker positive tanker om min krop, som har styrket min selvtillid og mit selvværd helt ekstremt. Jeg har fået så meget ro fra bange tanker i mit hoved, at jeg igen har plads til glæden ved musik. 

Tænk engang, jeg har været i psykiatrisk behandling i 9 år, hvor jeg har mærket halv så meget bedring, som Mie har givet mig på hvad… halvanden måned. 

Vigtigst af alt, så har Mie støttet mig til at genfinde troen på, at jeg kan få et godt liv." 

MieMoltke_RAISFOTO_6255.jpg