Mie Moltke.dk

Kære jer,

Velkommen til min side og ikke mindst min blog.

miemoltke.dk er min platform og mit univers, hvor du vil finde alt det, som jeg laver, brænder for og har lyst til at give videre til dig.

Jeg har lyst til, at denne side skal være til inspiration først og fremmest, som du kan besøge når du har lyst. Jeg har også lyst til at du skal finde kurser, workshops, retreats mm, som kan inspirere dig, hvis du har lyst til at opleve og gå mere ind i det, som du støder på her på siden.

Alt hvad jeg laver og tror på går gennem det kropslige. Det betyder også, at alt det, som jeg kommer til at skrive om her, eller dele gennem andre sociale medier er en brøkdel af hvad jeg oplever, når kroppen kobles på. Ord og billeder kan meget, men oplevelsen af det gennem kroppen er noget andet.

Jeg er ikke tilhænger af for/imod eller enten/eller. Tanker, krop og følelser er fantastiske. Det er koblingen mellem dem, som for mig er livsændrende. Jeg elsker alt muligt forskelligt bevægelse. Jeg elsker dans som træning, dans for sjov og dans som dyb selvudvikling. Det hele kan noget forskelligt, og intet er ´bedre´end noget andet. Kroppen er del af os, og den er født til at bevæge sig.

En ting er at snakke om noget, at forstå det og sidde stille og tænke sig til det, og så er det noget helt andet der opstår, når vi rent faktisk begynder at mærke efter og ’gøre noget’ gennem vores krop, vores følelser og ikke mindst gennem vores handlinger. Jeg har lyst til at åbne op for din nysgerrighed til, at bevægelsen i dit liv kommer fra dig. Din krop er med dig, og ikke mod dig, og at du mærker rigtigt. Men det kræver at du er nysgerrig på at åbne op til din krop. Som alt andet så skal vi øve os på noget vi gerne vil lære, og det gælder også når vi skal lære at lytte til vores krop. Jeg møder så mange på min vej, som siger til mig, at de ikke kan mærke noget, og at de er fanget i deres hoved kun. ” Mie, hvordan lærer jeg nogensinde at mærke efter, når jeg ingenting kan mærke?”.Til det er der for mig kun et svar: Du øver dig. Du lytter, og så øver du dig i at handle på det du mærker. Du trækker vejret igen og igen og giver dig selv tid til at lytte efter. Og det kan selvfølgelig være virkelig sårbart, men meget hurtigt en stærk oplevelse, som gør dig mere modig og åben for at mærke endnu mere efter i dig. Det vil over tid give dig en oplevelse af, at du faktisk er som du skal være. Det er meget svært at stole på, at du er god nok, hvis der er dele af dig, som du ikke vil mærke eller forbinde dig til. Det er min intention med hele mit univers her og alle andre steder: Du er fuldstændig som du skal være. Du er ikke forkert. Du er ikke alene. Du er god nok som du er. Uanset hvordan du har det.Men hvis vi har mistillid til det vi mærker i os selv, og derfor i bund og grund en mistillid til os selv, så vil frygten ofte fylde mere. Frygten for ikke at være god nok. Det ønsker jeg skal ændre sig for os alle sammen.Og koblingen mellem kroppen, hovedet og hjertet støtter os tilbage til os selv og tilliden til, at du mærker rigtigt, og du må gerne have det som du har det.Det er en vej jeg har øvet mig på de sidste 10 år, og som dagligt er min egen praksis. At mærke efter og øve mig i at handle på det, lytte til mit hjerte og stole på den kraft der kommer ud af det. Og jeg skal på ingen måde stille mig op som bedrevidende eller perfekt til at mærke efter. For det vil være en stor illusion og langt fra virkeligheden. Jeg falder tit i og ikke mærker noget, jeg laver overspringshandlinger og ville ønske jeg var anderledes til tider.

Men de sætninger, som har fulgt mig i så mange år: Mie, du er helt forkert. Mie, du er smukkere hvis du var tyndere, lavere, klogere – eller hvad end det kan være. De føles ikke så rigtige mere. De er gamle og er blevet mere en alarmklokke til, at noget andet er galt. At der er noget, som jeg ikke mærker eller vil mærke. Det betyder, at jeg faktisk bruger min krop som hjælp – også selvom jeg ikke altid ved hvad den vil fortælle mig. Så stopper jeg op og øver mig i at lytte.

Det er mit ønske med det jeg gør, og alt det jeg kommer til at dele her. Et ordentlig indspark til, at din krop er med dig. Den støtter dig og vi skal lytte efter. Jeg tror på, at det er en kæmpe indgang til vores sundhed, vores drømme og ikke mindst en glæde og taknemmelighed. Dine svar bor lige her i dig. I din krop & dit hjerte. Jeg troede engang, at hvis bare…. Og så kunne jeg sætte alt mulgit derefter..  så blev alt bedre.Og jeg syntes vi skal hjælpe hinanden med at opdage og minde hinaden om, at hvis bare  er lige nu. Du er dejlig. Du er perfekt. Og du skal bevæge dit liv lige præcis på din måde. Jeg glæder mig til at dele alt muligt herinde.Du er altid velkommen til at kommentere og stille spørgsmål.

 

MieMoltke_RAISFOTO_6076.jpg
Kristian Luc2 Comments